Werkense Polder II
Project

Werkense Polder II

Info

Het project Werkense Polder II bestaat uit vijftien woningen die in het conceptsysteem zijn gebouwd. Dit betekent zoveel mogelijk prefab onderdelen om de kwaliteit, duurzaamheid en arbeidsomstandigheden van de mensen zo optimaal mogelijk te krijgen. Het blok met vijf woningen en het blok met acht woningen zijn beide vormgegeven met een topgevel.

 • Opdrachtgever
  Huurwoningen Nederland Fonds
 • Architect
  Archifit Schaijk
 • Plaats
  Werkendam, gemeente Altena
 • Programma
  13 grondgebonden rijwoningen en een tweekapper in de middenhuur
 • Looptijd
  Maart 2018 - Juli 2018

Een Puyck Project

Biesbosch

Kozakken Boys

Werkendam is bekend van Nationaal park De Biesbosch en voetbalclub de Kozakken Boys. De vijftien woningen Werkense Polder II wordt met een watergang gescheiden van de voetbalvelden van de Kozakken Boys. Vijf Woningen zijn aan Richter met een tuin op het noorden. In totaal zijn tien woningen aan Buitenlaag, waarvan acht met een tuin op het oosten en twee met een tuin op het zuiden. Huurwoningen Nederlands Fonds is eigenaar van de woningen.

Ontwerp

Mooie mix

De deuren zijn voorzien van een moderne luifel zodat er een mooie mix ontstaat van een klassieke uitstraling met moderne accenten. Het overige blok bestaat uit een tweekapper met een ruimere tuin, gelegen op het zuiden. De Gemeente heeft op het binnenterrein een nieuw parkeerterrein aangelegd waar de achtertuinen en bergingen op aansluiten.

No items found.

Ervaringen

Benieuwd hoe anderen het hebben ervaren om met ons samen te werken? Dat waren wij ook. Daarom lieten we een aantal van hen aan het woord.

Uitgelicht

Ervaringen

Ad van Iersel: Bouwen alsof het voor jezelf is: Van Iersel Geveltechniek weet hoe het voelt

Van Iersel Geveltechniek: net als PUYCK een vierdegeneratie-familiebedrijf, opgericht rond 1900 en officieel hofleverancier. En daar houdt de vergelijking niet op. In visie en werkwijze hebben de bedrijven veel gemeen. Van Iersel heeft als partner en opdrachtgever al veel samengewerkt met Van der Heijden bouw en ontwikkeling. Bijvoorbeeld bij de realisatie van hun eigen nieuwe bedrijfspand in Breda. En onze projectontwikkeling van het woningbouwproject in Made op de plek waar Van Iersel tot voor kort was gevestigd.

Vergelijkbare projecten

Gerealiseerd
Gerealiseerd

Akkerwinde Fase 1

Bekijk project