ERVARINGEN

Participeren
10
Jan
24
Ervaringen

Archifit: Been there, done that

We schrijven maart 2012. Niels van de Hoef enerzijds en Arno en Herbert van der Heijden anderzijds werken al een aantal jaren succesvol samen aan verschillende (bouw)projecten. Die samenwerking bevalt dermate goed, dat besloten wordt deze te intensiveren door gedrieën een nieuw bedrijf door te starten. Het drietal zet het vertrouwen in elkaar op papier: Arno en Herbert gaan samen met Niels participeren in Archifit.

Participeren
10
Jan
24
Ervaringen

Van der Heijden bouw en ontwikkeling: Bereidheid is alles

Nee, het is geen toeval dat Arno en Herbert van der Heijden eigenaren zijn van Van der Heijden Bouwbedrijf. Als vierde generatie namen zij in 1994 het stokje over in dit familiebedrijf. In de jaren die volgden, is er veel veranderd. Zo is de organisatie overwegend zelfsturend en zelforganiserend geworden en hebben Arno en Herbert géén actieve rol meer in de operatie. De dagelijkse leiding is overgedragen aan Bart Kuppen, Ferry Verstappen én algemeen directeur Emiel Bongers.

Ontwikkelen
02
Jan
24
Ervaringen

Conny Helder: Nieuwbouw maatschappelijk voorzieningscentrum Strijp-Z

Soms is een gebouw niet zomaar een gebouw, maar de verwezenlijking van een visie. Dit geldt voor Strijp-Z – samen voor zorg en innovatie. Conny Helder, voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van hoofdhuurder Stichting Gezondheidscentra Eindhoven (SGE), had een duidelijk beeld voor ogen: een open leerlandschap waar allerlei mensen en organisaties in de eerstelijnszorg elkaar ontmoeten, van en met elkaar leren, en samenwerken. PUYCK (destijds nog onder de naam Van der Heijden) mocht die visie mee gestalte geven. Conny Helder blikt terug op de samenwerking.

Ontwikkelen
02
Jan
24
Ervaringen

Ad van Iersel: Bouwen alsof het voor jezelf is: Van Iersel Geveltechniek weet hoe het voelt

Van Iersel Geveltechniek: net als PUYCK een vierdegeneratie-familiebedrijf, opgericht rond 1900 en officieel hofleverancier. En daar houdt de vergelijking niet op. In visie en werkwijze hebben de bedrijven veel gemeen. Van Iersel heeft als partner en opdrachtgever al veel samengewerkt met Van der Heijden bouw en ontwikkeling. Bijvoorbeeld bij de realisatie van hun eigen nieuwe bedrijfspand in Breda. En onze projectontwikkeling van het woningbouwproject in Made op de plek waar Van Iersel tot voor kort was gevestigd.