KIEZ Strijp-Z
Project

KIEZ Strijp-Z

Info

Een open leerlandschap dat ontmoeting, samenwerking en innovatie bevordert. Dat is wat Stichting Gezondheidscentra Eindhoven (SGE) voor ogen had met de nieuwbouw aan de Tilburgseweg-West 100 in Eindhoven. Een gebouw met een open karakter, waar allerlei organisaties voor de eerstelijnszorg in Eindhoven samenkomen.

 • Opdrachtgever
  SGE Stichting Gezondheidscentra Eindhoven
 • Architect
  Buro Kade 's-Hertogenbosch
 • Plaats
  Eindhoven
 • Programma
  Een kantoor als ontmoetingsplaats voor kennis en innovatie in de eerstelijnszorg.
 • Looptijd
  December 2014 - November 2015

Een Puyck Project

Ontwerp

Goede ideeën

Toen SGE contact zocht met PUYCK (destijds nog Van der Heijden) lagen er al goede ideeën voor het ontwerp op tafel. Uitdagingen waren er ook: de financiering, de praktische bruikbaarheid van het gebouw en het samenbrengen van de belangen van hoofdhuurder SGE en andere huurders. PUYCK zocht samen met de betrokkenen het optimum tussen esthetiek en functionaliteit, vond de juiste investeerder en realiseerde de bouw. Van ontmoeting en samenwerking is inmiddels volop sprake. Het gebouw is van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat in gebruik en huurders staan in de rij.

No items found.

Ervaringen

Benieuwd hoe anderen het hebben ervaren om met ons samen te werken? Dat waren wij ook. Daarom lieten we een aantal van hen aan het woord.

Uitgelicht

Ervaringen

Conny Helder: Nieuwbouw maatschappelijk voorzieningscentrum Strijp-Z

Soms is een gebouw niet zomaar een gebouw, maar de verwezenlijking van een visie. Dit geldt voor Strijp-Z – samen voor zorg en innovatie. Conny Helder, voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van hoofdhuurder Stichting Gezondheidscentra Eindhoven (SGE), had een duidelijk beeld voor ogen: een open leerlandschap waar allerlei mensen en organisaties in de eerstelijnszorg elkaar ontmoeten, van en met elkaar leren, en samenwerken. PUYCK (destijds nog onder de naam Van der Heijden) mocht die visie mee gestalte geven. Conny Helder blikt terug op de samenwerking.

Vergelijkbare projecten

Gerealiseerd
Gerealiseerd

Akkerwinde Fase 1

Bekijk project