Marten van Rossemsingel
Project

Marten van Rossemsingel

Info

Aan de Marten van Rossemsingel, rondom het oude centrum van Zaltbommel, realiseerden wij 43 appartementen. Eerst is het pand, op de voormalige bedrijfslocatie, gesloopt en is de grond gesaneerd. Het nieuwe gebouw verdiende een passende hoogte-accent omdat het zich op een prominente plek, aan een van de toegangswegen naar het historisch centrum, bevindt.

 • Opdrachtgever
  MN 's-Gravenhage
 • Architect
  Visser & Bouwman 's-Hertogenbosch
 • Plaats
  Zaltbommel, gemeente Zaltbommel
 • Programma
  43 middenhuur appartementen
 • Looptijd
  Augustus 2020 - Juni 2022

Een Puyck Project

Duurzaam

Bodembronnen en circulaire materiaal

Er is gekozen om de appartementen te voorzien van een zeer duurzame installatie. Bronnen in de bodem zorgen voor de opwekking van de warmte. De warmtepomp in het appartement gebruikt deze warmte voor het vullen van de boiler, met als resultaat warm tapwater. Ook zorgen de bodembronnen voor koeling in de zomer zodat er geen airco nodig is. Het dak is gemaakt van circulaire bitumineuze dakbedekking (citumen). Om zo het elektra verbruik te verminderen plaatsten we op het dak 3 zonnepanelen voor ieder appartement.

Krappe bouwplaats

Binnenstedelijk

Het werken met een krappe bouwplaats, vanwege de postzegellocatie en een lastige hoek, maakte dit project mooi en uitdagend! Al jaren was de verpauperde locatie van de oude meubelzaak ‘Binnenhuis’ een doorn in het oog. Máár het perceel heeft nu een nieuwe bestemming. De huurders wonen in een eigentijds, toekomstbestendig en duurzaam gebouw op een prominente plek, grenzend aan de binnenstad en met zicht op de stadswallen.

No items found.

Ervaringen

Benieuwd hoe anderen het hebben ervaren om met ons samen te werken? Dat waren wij ook. Daarom lieten we een aantal van hen aan het woord.

Uitgelicht

Ervaringen

Ad van Iersel: Bouwen alsof het voor jezelf is: Van Iersel Geveltechniek weet hoe het voelt

Van Iersel Geveltechniek: net als PUYCK een vierdegeneratie-familiebedrijf, opgericht rond 1900 en officieel hofleverancier. En daar houdt de vergelijking niet op. In visie en werkwijze hebben de bedrijven veel gemeen. Van Iersel heeft als partner en opdrachtgever al veel samengewerkt met Van der Heijden bouw en ontwikkeling. Bijvoorbeeld bij de realisatie van hun eigen nieuwe bedrijfspand in Breda. En onze projectontwikkeling van het woningbouwproject in Made op de plek waar Van Iersel tot voor kort was gevestigd.

Vergelijkbare projecten

Gerealiseerd
Gerealiseerd

Akkerwinde Fase 1

Bekijk project