Kloostertuin
Project

Kloostertuin

Info

Ruim 10 jaar geleden is door de gemeente Meierijstad gestart met de ontwikkeling van een groot nieuwbouwplan voor woningbouw aan de zuidoostkant van Veghel "Veghels Buiten". Dit bestaat feitelijk uit twee delen: de Oude Ontginning en de Nieuwe Ontginning. Er zijn sociale huurwoningen voor Area en koop woningen gerealiseerd in het oorspronkelijke deel de Nieuwe Ontginning. Het plan maakt onderdeel uit van deelgebied De Kloostertuinen.

 • Opdrachtgever
  Area Wonen & PUYCK Ontwikkeling
 • Architect
  Archifit Schaijk
 • Plaats
  Veghel, gemeente Meierijstad
 • Programma
  17 sociale huurwoningen en 2 tweekappers koop.
 • Looptijd
  Juli 2020 - Maart 2021

Een Puyck Project

Fraaie architectuur

Brabants karakter

Veghels Buiten is een bijzonder woongebied. Van de landschappelijke inrichting tot aan de architectuur van de bebouwing; de Brabantse karakteristieken en de historie van het gebied vormen de leidraad en inspiratiebron. De woningen in Veghels Buiten vormen als het ware, net zoals vroeger bij de Brabantse gehuchten, een soort minidorpjes in het groen. Elk van deze buurtschappen (er komen kleinere en grotere buurtschappen) ligt vrij in het landschap, midden in het groen en heeft een eigen identiteit: erven, erfbuurtschappen, gehuchtbuurtschappen en kloosterbuurtschappen.

No items found.

Ervaringen

Benieuwd hoe anderen het hebben ervaren om met ons samen te werken? Dat waren wij ook. Daarom lieten we een aantal van hen aan het woord.

Uitgelicht

Ervaringen

Ad van Iersel: Bouwen alsof het voor jezelf is: Van Iersel Geveltechniek weet hoe het voelt

Van Iersel Geveltechniek: net als PUYCK een vierdegeneratie-familiebedrijf, opgericht rond 1900 en officieel hofleverancier. En daar houdt de vergelijking niet op. In visie en werkwijze hebben de bedrijven veel gemeen. Van Iersel heeft als partner en opdrachtgever al veel samengewerkt met Van der Heijden bouw en ontwikkeling. Bijvoorbeeld bij de realisatie van hun eigen nieuwe bedrijfspand in Breda. En onze projectontwikkeling van het woningbouwproject in Made op de plek waar Van Iersel tot voor kort was gevestigd.

Vergelijkbare projecten

Gerealiseerd
Gerealiseerd

Akkerwinde Fase 1

Bekijk project