Het vaandel van Herwijnen
Project

Het vaandel van Herwijnen

Info

In het midden van nieuwbouwwijk Herwijnen-Oost aan de Vervoornlaan/Biermanlaan ontwikkelen en bouwen we energiezuinige en deels circulaire woningen voorzien van biobased materialen met klimaatadaptieve en natuurinclusieve toevoegingen. De grondaankoop komt uit de tender van de gemeente West-Betuwe.

 • Opdrachtgever
  PUYCK Ontwikkeling
 • Architect
  Archifit
 • Plaats
  Herwijnen, gemeente West-Betuwe
 • Programma
  26 grondgebonden woningen waarvan 6 betaalbare rijwoningen tot € 250.000,-, 4 hoekwoningen, 10 tweekappers, 4 patiowoningen en 2 vrijstaande woningen
 • Looptijd
  Start ontwikkeling januari 2023 - Prognose oplevering september 2024

Het Puyck Proces

Locatie

Optimalisatie verkaveling

De nieuwbouwwijk Herwijnen-Oost is voor een groot deel gerealiseerd. De gemeente heeft haar laatste grondpositie middels een tender in de markt gezet. Het bestemmingsplan was reeds onherroepelijk. Het aantal van 26 eenheden was een vast gegeven in de mix van grondgebonden woningtypen. De verkaveling en stedebouwkundige opzet was nog niet definitief.

Ontwerp

Dorps karakter

De woningen onderling kennen een sterke samenhang waarin nuances zijn gevonden in kleur, vorm en hoogte. Per bouwblok wordt een nuance gemaakt in de kleur van bakstenen waardoor de diversiteit in woningen zichtbaar wordt. Bij lange blokken wordt dit versterkt door hoogteverschillen aan te brengen in kappen. Typische architectonische elementen uit de directe omgeving worden geintroduceerd. Kozijnen krijgen extra dorpels en stijlen waarmee ook op dit niveau wordt aangesloten bij het dorpse karakter wat de wijk rijk is.

Verkoop

Nog 5 te koop!

Er zijn nog een aantal woningen te koop. Kijk op "aanbod" op onze site. Onze makelaar Van Ekeren Kuiper (0183-672992) helpt je graag verder. Wat alle woningen verbindt is de combinatie van groen en nul-op-de-meter energielasten. Zo heeft iedere woning zonnepanelen op het dak en geniet je van verwarming middels een warmtepomp. Op de rijwoningen na heeft iedere woning een eigen garage, voorzien van een groen sedumdak. Parkeren kan op eigen erf of de naastgelegen parkeerplekken. Daarmee vormt de autoluwe straat de ideale plek voor een potje voetbal of verstoppertje.

Start bouw

Eerste paal

“In vele opzichten is dit een mooi plan; het gemêleerde aanbod, de soepele samenwerking tussen de gemeente en de ontwikkelaar waardoor het vergunningenproces snel is verlopen en het architectonische ontwerp”. Unieke woningen, die samen toch één geheel vormen en aansluiten op de bestaande omgeving. “Duurzame woningen waarbij ook rekening wordt gehouden met bestaande flora en fauna. Veelbelovend, we kunnen niet wachten tot ze er staan”. Aldus wethouder Jacoline Hartman van gemeente West-Betuwe

De bouwapp

Volg ons

De BouwApp is een app om jou als geïnteresseerde en/of omwonende te informeren tijdens de bouw. Jij als volger krijgt bij belangrijke gebeurtenissen een bericht op je telefoon of tablet. Download de BouwApp via de Appstore van je telefoon of tablet. Accepteer het toestaan van pushberichten vanuit de Bouwapp (op deze manier krijg je een bericht bij belangrijke aankondigingen, hinder of hoogtepunten). Zoek op naam of locatie naar het project Het Vaandel van Herwijnen. Voeg toe aan ‘Favorieten’. Lees hier projectinformatie, bekijk de tijdlijn met foto’s en video’s, geef je mening, en blijf in contact bij vragen of opmerkingen.

No items found.

Ervaringen

Benieuwd hoe anderen het hebben ervaren om met ons samen te werken? Dat waren wij ook. Daarom lieten we een aantal van hen aan het woord.

Uitgelicht

Ervaringen

Ad van Iersel: Bouwen alsof het voor jezelf is: Van Iersel Geveltechniek weet hoe het voelt

Van Iersel Geveltechniek: net als PUYCK een vierdegeneratie-familiebedrijf, opgericht rond 1900 en officieel hofleverancier. En daar houdt de vergelijking niet op. In visie en werkwijze hebben de bedrijven veel gemeen. Van Iersel heeft als partner en opdrachtgever al veel samengewerkt met Van der Heijden bouw en ontwikkeling. Bijvoorbeeld bij de realisatie van hun eigen nieuwe bedrijfspand in Breda. En onze projectontwikkeling van het woningbouwproject in Made op de plek waar Van Iersel tot voor kort was gevestigd.

Vergelijkbare projecten

Gerealiseerd
Gerealiseerd

Akkerwinde Fase 1

Bekijk project