Heeren van Herlaer
Project

Heeren van Herlaer

Info

In het hart van Sint-Michielsgestel, onderdeel van het nieuwe centrumplan en gelegen op steenworp afstand van de bourgondische binnenstad van Den Bosch, verrijst het bijzonder fraaie nieuwbouwproject Heeren van Herlaer. Dit gewilde en goed doordachte nieuwbouwproject omvat grondgebonden woningen en appartementen onderverdeeld in 3 appartementengebouwen. De eerste zes grondgebonden woningen zijn op 27 september 2017 opgeleverd, de overige grondgebonden woningen zijn in januari 2018 opgeleverd. De appartementen van Heeren van Herlaer zijn in het voorjaar van 2018 opgeleverd.

 • Opdrachtgever
  Stein Ontwikkeling & Verhuur met PUYCK Ontwikkeling
 • Architect
  VIsser en Bouwman 's-Hertogenbosch
 • Plaats
  Sint-Michielsgestel
 • Programma
  38 rij- en hoekwoningen, 8 twee-onder-een-kapwoningen, 3 bungalows, 3 vrijstaande woningen, 23 koop- en 18 huurappartementen.
 • Looptijd
  Januari 2017 - medio 2018

Een Puyck Project

Mooie mix

Veel is mogelijk

Royale, luxe afgewerkte woningen en appartementen met veel detaillering in de gevels: een betaalbare starterswoning, een levensloopbestendige bungalow, appartement of juist meer ruimte wilt met een tweekapper of vrijstaande woning, Heeren van Herlaer biedt het allemaal.

Snelle bouwtijd

Eerste woningen opgeleverd

In oktober 2017 brachten burgemeester Jan Pommer, wethouders Ed Mathijssen, Koos Loose, Alexander van den Dungen en gemeentesecretaris Dagmar van Deurzen samen met beleidsmedewerkster Volkshuisvesting, Lenneke van Doren, een bezoek aan de bouwplaats van Heeren van Herlaer in Sint-Michielsgestel. Hier kwamen zij de voortgang van het project en de eerste zes opgeleverde woningen bezichtigen. De bouw van het project is gestart in april 2017. De eerste zes grondgebonden woningen zijn eind september opgeleverd, na een bouwtijd van slechts vier maanden. Gedurende het bezoek aan de bouwplaats heeft het college een inkijk gekregen in de verschillende fasen van het bouwproces.

Concept

Prefab casco

Heeren van Herlaer is gebaseerd op ons woningconcept om invulling te geven aan het gebrek aan betaalbare woonruimte. We maken gebruik van prefab elementen waardoor sneller wordt gebouwd, de kwaliteit van de woningen verbetert en de werkomstandigheden voor het bouwteam aangenamer zijn. Deze moderne werkwijze zorgt ervoor dat woningen eerder opgeleverd worden dan bij het toepassen van traditionele bouwtechnieken.

No items found.

Ervaringen

Benieuwd hoe anderen het hebben ervaren om met ons samen te werken? Dat waren wij ook. Daarom lieten we een aantal van hen aan het woord.

Uitgelicht

Ervaringen

Ad van Iersel: Bouwen alsof het voor jezelf is: Van Iersel Geveltechniek weet hoe het voelt

Van Iersel Geveltechniek: net als PUYCK een vierdegeneratie-familiebedrijf, opgericht rond 1900 en officieel hofleverancier. En daar houdt de vergelijking niet op. In visie en werkwijze hebben de bedrijven veel gemeen. Van Iersel heeft als partner en opdrachtgever al veel samengewerkt met Van der Heijden bouw en ontwikkeling. Bijvoorbeeld bij de realisatie van hun eigen nieuwe bedrijfspand in Breda. En onze projectontwikkeling van het woningbouwproject in Made op de plek waar Van Iersel tot voor kort was gevestigd.

Vergelijkbare projecten

Gerealiseerd
Gerealiseerd

Akkerwinde Fase 1

Bekijk project