Den Hoek
Project

Den Hoek

Info

De grondaankoop ging via een tender van de gemeente Vught. De vraag was energieneutrale woningen te ontwikkelen, circulair op te bouwen en te voorzien van klimaatadaptieve en natuurinclusieve toevoegingen. De Building Circularity Index (BCI gebouw) was een belangrijk uitgangspunt. Het programma is gericht op jongeren, starters en ouderen in de betaalbare en middeldure sector.

 • Opdrachtgever
  PUYCK Ontwikkeling
 • Architect
  Archifit Schaijk
 • Plaats
  Helvoirt gemeente Vught
 • Programma
  17 grondgebonden woningen waarvan 5 betaalbare tussenwoningen tot € 250.000,- en 12 middeldure hoek- en tussenwoningen tot € 400.000,-
 • Looptijd
  Start ontwikkeling oktober 2022 - Oplevering december 2023

Een Puyck Project

Locatie

Den Hoek

De gronduitgifte betreft de verkoop van 17 kavels binnen het plangebied Den Hoek in Helvoirt. De ontwikkeling valt binnen het bestemmingsplan "Den Hoek" waarvan het stedenbouwkundig- en ontwikkelplan reeds is vastgesteld door de raad van gemeente Haaren in september 2012. We mogen de verkaveling en oppervlakten wijzigen zolang het aantal en het programma binnen het bestemmingsplan past. We hebben keukentafelgesprekken gevoerd met aanwonenden om draagvlak te creëren voor routing en ontwerp. In samenspraak en vooroverleg met de gemeente is het vergunningstraject voorspoedig verlopen.

Marije Sanders, Archifit

Toekomstgericht ontwerp

Architecte Marije Sanders van Archifit uit Schaijk zet met trots haar handtekening onder het ontwerp van deze circulaire woningen. In het ontwerp heeft ze gezocht naar materialen met een lange levensduur, die een zo duurzaam mogelijke herkomst hebben. Met slimme ideeën en de nieuwste innovatieve toepassingen weet ze een woning te creëren die naast volop wooncomfort voor de huidige bewoners vooral ook voordelen heeft voor de toekomst. “Vrijwel ieder onderdeel van de woning kunnen we opnieuw gebruiken. Een woning waar alle ambities samenkomen met een uiteindelijke BCI-score van 60. Deze woningen staan voor een verantwoorde herkomst, losmaakbaarheid en toekomstscenario van toegepaste materialen en producten.

Start verkoop

Transparantie

Op vrijdag 18 november 2023 vindt de start van de verkoop plaats. De verwachtte opkomst is enorm. Meer dan 400 geïnteresseerde voor slechts 17 woningen. We delen tijdens de bijeenkomst alle informatie en leggen uit hoe het proces verder verloopt. Een meerwaarde voor kopers is tevens dat het project is ingeschreven in het Groenregister. Dit betekent dat je als koper een aantrekkelijke rentekorting kunt krijgen als je de Groenhypotheek kiest. Vanwege objectiviteit, transparantie en gelijkheid-beginsel is gekozen voor loting door OWK Notarissen te Vught. Staete Makelaars voert de eerste gesprekken en binnen twee maanden is 70% verkocht. We gaan bouwen.

Bouw gestart

Boren bodemlussen

Van der Heijden bouwbedrijf uit Schaijk is eind april 2023 gestart met het aanbrengen van de bodemlussen voor de warmtepompen van deze Nul-Op-de-Meter-woningen. De kopers verheugen zich op de oplevering van hun droomhuis. En dat kan zomaar sneller zijn dan verwacht. Door prefabricage staat er per dag een nieuwe woning op het niveau wind-en-waterdicht. De ambitie is dat 75 dagen na de stort van de fundering, de bewoners de sleutel ontvangen. Dan hebben zij een circulaire, klimaat adaptieve nul-op-de-meterwoning met veel comfort per vierkante meter. De maatgevende factor in doorlooptijd is op dit moment de energie voorziening in de wijk.

Officiële handeling

Mooie woorden

Buren ontmoetten buren. De toekomstige bewoners en de buurt werden door wethouder Yvonne Vos welkom geheten tijdens het hijsen van de vlag. De wethouder toonde zich zeer verheugd met dit project, vooral ook door alle voordelen die aan dit project ten grondslag liggen. “Er is een grote woningbehoefte. Voor jullie gaat dit een echt thuis worden. Hier kunnen we als gemeente bouwen in deze mooie omgeving. En de huizen staan er binnen een zucht.” Dit leverde de wethouder een groot applaus op. “De korte bouwtijd, de aantrekkelijke prijzen en de duurzaamheid van de woningen passen naadloos in de gemeentelijke ambities.” Zij noemde Van der Heijden de meest circulaire bouwer.

Mensgericht

Brievenbus met een verhaal.

Elke woning heeft zijn eigen brievenbus. Waarbij de som van de kleine onderdelen impact maakt. Achter elk met zorg vervaardigd houten brievenbusdeurtje schuilt een wereld van inclusie. De brievenbussen zijn gemaakt van duurzaam fraké hout door mensen met een ondersteuningsvraag, die een zinvolle daginvulling vinden in de rol van assistent-medewerker. In deze brievenbus vind je dus niet alleen post, maar ook een boodschap van verbondenheid en diversiteit. Daarbij hebben we het dicht “bij huis” gezocht want deze brievenbussen zijn gemaakt door Carrousel Groen uit Schaijk.

Kijkdag

Hele belevenis

Meten, puzzelen, dromen. Waar komt straks de bank en hoeveel stoelen komen er aan de eettafel? De eerste kopers van de 17 circulaire NOM woningen in Helvoirt konden hun meetlint er vast bij pakken. Vandaag kregen zij alvast de kans om de woningen van binnen te bezichtigen en de verschillende ruimtes op te meten. “𝘏𝘦𝘵 𝘪𝘴 𝘦𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘭𝘦 𝘣𝘦𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯𝘪𝘴 𝘰𝘮 𝘫𝘦 𝘸𝘰𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘯𝘶 𝘵𝘦 𝘻𝘪𝘦𝘯.”- aldus de kopers van een van de woningen. Volgende week kunnen de andere bouwnummers de woningen van binnen opmeten. Over enkele weken zal de inrichting definitief worden want dan kunnen de eerste kopers de sleutels in ontvangst nemen.

Sleuteloverdracht

Blijdschap aanstekelijk

Hier worden wij ook blij van. Zie de vrolijke gezichten van deze kopers. De eerste sleutels zijn eind november overgedragen bij het project ‘Den Hoek’. Helaas iets later dan gehoopt vanwege capaciteitsproblemen bij de nuts-bedrijven. Naast dat deze prachtige woningen betaalbaar en financierbaar zijn, dragen ze ook bij aan een betere woon- en leefomgeving. Wij wensen alle toekomstige kopers een fijne plek om thuis te komen, te groeien en herinneringen te maken.

No items found.

Ervaringen

Benieuwd hoe anderen het hebben ervaren om met ons samen te werken? Dat waren wij ook. Daarom lieten we een aantal van hen aan het woord.

Uitgelicht

Ervaringen

Ad van Iersel: Bouwen alsof het voor jezelf is: Van Iersel Geveltechniek weet hoe het voelt

Van Iersel Geveltechniek: net als PUYCK een vierdegeneratie-familiebedrijf, opgericht rond 1900 en officieel hofleverancier. En daar houdt de vergelijking niet op. In visie en werkwijze hebben de bedrijven veel gemeen. Van Iersel heeft als partner en opdrachtgever al veel samengewerkt met Van der Heijden bouw en ontwikkeling. Bijvoorbeeld bij de realisatie van hun eigen nieuwe bedrijfspand in Breda. En onze projectontwikkeling van het woningbouwproject in Made op de plek waar Van Iersel tot voor kort was gevestigd.

Vergelijkbare projecten

Gerealiseerd
Gerealiseerd

Akkerwinde Fase 1

Bekijk project