Akkerwinde Fase 2
Project

Akkerwinde Fase 2

Info

Plan Akkerwinde bestaat uit meerdere fasen. Fase I en II zijn reeds opgeleverd en fase III zal in 2024 ontwikkelt worden. In deze fase werden door ons al nul-op-de-meter woningen gerealiseerd. Vrij uniek voor die tijd.

 • Opdrachtgever
  PUYCK Ontwikkeling
 • Architect
  LA | Architecten Ingenieurs Veghel
 • Plaats
  Schaijk, gemeente Maashorst
 • Programma
  36 woningen waarvan 7 patiowoningen, 12 tweekappers, 17 rij- en hoekwoningen
 • Looptijd
  Maart 2018 tot September 2019

Een Puyck Project

Ontwerp

Jaren 30

In het algemeen is de architectuurstijl van deze woningen in Akkerwinde te omschrijven als de bekende jaren-30-architectuur. Door de toevoegingen van diverse stoere moderne elementen zoals ruime originele witte raamkaders en forse luifels is deze stijl vertaald naar de hedendaagse context. Typische beeldbepalende elementen die het karakter van de woningen vormen.

Charme

Stoer is het sleutelwoord

Alles in Akkerwinde ademt de charme van de jaren dertig. De karakteristieke huizen, de speelse variatie in het straatbeeld en de groene weide die de wijk doorkruist. Alle nieuwe huizen hebben die kenmerkende oud-Hollandse elementen in een hedendaagse context. Stoer is het sleutelwoord. Inmiddels zijn we bezig met Akkerwinde fase 3 te ontwikkelen waarin zich dit park doorzet met inheemse planten, insectenhotels, steppingstones en takkenrillen. In fase 3 gaan we circulaire woningen bouwen

No items found.

Ervaringen

Benieuwd hoe anderen het hebben ervaren om met ons samen te werken? Dat waren wij ook. Daarom lieten we een aantal van hen aan het woord.

Uitgelicht

Ervaringen

Ad van Iersel: Bouwen alsof het voor jezelf is: Van Iersel Geveltechniek weet hoe het voelt

Van Iersel Geveltechniek: net als PUYCK een vierdegeneratie-familiebedrijf, opgericht rond 1900 en officieel hofleverancier. En daar houdt de vergelijking niet op. In visie en werkwijze hebben de bedrijven veel gemeen. Van Iersel heeft als partner en opdrachtgever al veel samengewerkt met Van der Heijden bouw en ontwikkeling. Bijvoorbeeld bij de realisatie van hun eigen nieuwe bedrijfspand in Breda. En onze projectontwikkeling van het woningbouwproject in Made op de plek waar Van Iersel tot voor kort was gevestigd.

Vergelijkbare projecten

Gerealiseerd
Gerealiseerd

Akkerwinde Fase 1

Bekijk project